Заявление о несогласии на обработку персональных данных при получении паспорта-книжечки

гр._______________________

прож._____________________

_________________________

тел.______________________

 ЗАЯВА

Я, ______________________________________________, проживаюза адресою: _____________________________________________________, стосовно надання мною згоди на обробку персональних даних з метою оформлення паспорта  громадянина України у формі книжечки, керуючись:

  • Ст. 23 ЗУ «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 1.06.2010, що визначає повноваження Уповноваженого ВРУ з прав людини у сфері захисту персональних даних, зокрема, п. 4, ст. 23, що надає право Уповноваженому «затверджувати нормативно-правові акти у сфері захисту персональних даних у випадках, передбачених цим Законом»; п. 6, ст. 23 що визначає його право «надавати рекомендації щодо практичного застосування законодавства про захист персональних даних, роз’яснювати права і обов’язки відповідних осіб за зверненням суб’єктів персональних даних, володільців або розпорядників персональних даних, структурних підрозділів або відповідальних осіб з організації роботи із захисту персональних даних, інших осіб»;
  • Листом Уповноваженого ВРУ з прав людини  В.В.Лутковської від 03.03.2014  № 2/9-227067.14-1/НД-129, де  роз’яснюється, що ст. 11 «Закону про захист персональних даних»  визначений перелік підстав для обробки персональних даних, однією з яких є згода суб'єкта персональних даних на обробку його персональних даних;
  • «Роз'ясненням до Типового порядку обробки персональних даних» від 08.01.2014, наданим Уповноваженим Верховної Ради з прав людини: «Згода суб'єкта персональних даних - добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій чи електронній формі. Під інформованою згодою на обробку персональних даних варто розуміти добровільне, компетентне прийняття особою рішення про обробку її персональних даних, яке ґрунтується на одержанні нею повної, об'єктивної і всебічної інформації стосовно майбутньої обробки персональних даних», зокрема
  • п.15 «Роз'яснень до Типового порядку обробки персональних даних», де виписані особливі «Окремі питання, на які слід звернути увагу володільців при здійсненні обробки персональних даних на підставі згоди особи» а саме: «15. Також не можна обумовлювати реалізацію законодавчо встановлених прав наданням особою згоди на обробку її персональних даних»;

а також прописами:

  • Міжнародної Конвенції 108 «Про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних», ратифікованою Україною 06.07.2010;
  • ст. 19 Конституції України: “ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що перед-бачені Конституцією та законами України”,
  • ст. 32 Конституції України: «Не допускається збір, зберігання, використання та розповсюдження конфіденційної інформації про особистість без її згоди, крім випадків, визначених Законом лише в інтересах національної безпеки, економічних благ та прав людини.
  • ст. 11 Закону України «Про інформацію»: «Забороняється збирання відомостей про особистість без її попередньої згоди, за виключенням випадків, передбачених законом».
  • абз. 5 п. 2 ст 8 Закону України № 2297-VІ від 01.06.2010 «Про захист персональних даних»: «Особа має право «пред'являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних органами державної влади, органами місцевого самоврядування при здійсненні їхніх повноважень, передбачених законом»  п. 6 ст.6 Закону України № 2297-VІ від 01.06.2010 «Про захист персональних даних»: «Не допускається обробка даних про фізичну особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини»;
  • з огляду на фундаментальний принцип добровільності такої згоди, особливо підкреслений у щорічній Доповіді 2014 Уповноваженого з прав людини  В.Лутковської,

підкреслюю законодавчо закріплену можливість обробки персональних даних відповідальними особами як за згодою особи, так і в рамках законодавства без такої згоди.

 Заявляю про ненадання мною згоди на обробку моїх персональних даних.

Для цілей оформлення мені паспорта з досягненням віку мною надані усі необхідні для цього дані у вигляді відповідної заяви разом із свідоцтвом про народження та двома фотокартками.

Для оформлення мені паспорта громадянина України у формі книжечки, тобто виконання Ваших повноважень в рамках закону, моя згода на обробку персональних даних не потрібна. Обов’язковість моєї згоди національним та міжнародним законодавством не передбачена.

Відповідний Порядок оформлення і видачі паспорта не передбачає і не може містити в переліку необхідних документів згоди на обробку персональних даних, оскільки надання згоди на обробку персональних даних за всіма міжнародними та національними законодавчими актами є добровільним. Цей принцип підтверджено відповідними судовими рішеннями.

Офіційний сайт ДМС  не повідомляє,  що підставою для ненадання послуги з оформлення паспорта громадянина України може бути ненадання згоди на обробку персональних даних.

Мої персональні дані є моєю немайновою власністю, якою я володію, користуюсь і вільно розпоряджаюсь. Юридично оформлена передача прав на свою власність іншим особам у формі згоди на обробку персональних даних є фактичною втратою права володіти, користуватись і розпоряджатись усіма даними про себе як зараз, так і в майбутньому, на що я своєї згоди не даю.

Невиконання Вами моїх законних вимог є порушенням Конституції України, міжнародного та національного законодавства.

Залишаю за собою право за захистом порушених прав звернутися до Уповноваженого ВРУ з прав людини для проведення перевірки та відповідного реагування в рамках Адміністративного кодексу України.

Дана заява є зверненням  у розумінні Закону України «Про звернення громадян» № 393/96-ВР  від 2 жовтня 1996 р.

З повагою,

"___" ________20__ р.

                                                                           ___________                          ____________

                                                                                   Підпис                                          (ПІБ)

 
Статья прочитана 130 раз(a).
 
Еще из этой рубрики:
Здесь вы можете написать комментарий к записи "Заявление о несогласии на обработку персональных данных при получении паспорта-книжечки"

* Текст комментария
* Обязательные для заполнения поля

Свежие записи
Это надо знать
Сентябрь 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Страницы
Архивы