Заявление о несогласии на обработку персональных данных при вклеивании фото в паспорт

прож.________________

____________________

тел._________________

 З А Я В А

 Я, _______________________________________________________, стосовно надання мною згоди на обробку персональних даних з метою вклеювання фотокартки у паспорт громадянина України за досягненням віку ____ р., керуючись:

Ст. 23 ЗУ «Про захист персональних даних» № 2297-VI від 1.06.2010, що визначає повноваження Уповноваженого ВРУ з прав людини у сфері захисту персональних даних, зокрема, п. 4, ст. 23, що надає право Уповноваженому «затверджувати нормативно-правові акти у сфері захисту персональних даних у випадках, передбачених цим Законом»; п. 6, ст. 23 що визначає його право «надавати рекомендації щодо практичного застосування законодавства про захист персональних даних, роз’яснювати права і обов’язки відповідних осіб за зверненням суб’єктів персональних даних, володільців або розпорядників персональних даних, структурних підрозділів або відповідальних осіб з організації роботи із захисту персональних даних, інших осіб»;

Листом Уповноваженого ВРУ з прав людини  В.В.Лутковської від 03.03.2014  № 2/9-227067.14-1/НД-129, де  роз’яснюється, що ст. 11 «Закону про захист персональних даних»  визначений перелік підстав для обробки персональних даних, однією з яких є згода суб'єкта персональних даних на обробку його персональних даних;

«Роз'ясненням до Типового порядку обробки персональних даних» від 08.01.2014, наданим Уповноваженим Верховної Ради з прав людини: «Згода суб'єкта персональних даних - добровільне волевиявлення фізичної особи (за умови її поінформованості) щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки, висловлене у письмовій чи електронній формі. Під інформованою згодою на обробку персональних даних варто розуміти добровільне, компетентне прийняття особою рішення про обробку її персональних даних, яке ґрунтується на одержанні нею повної, об'єктивної і всебічної інформації стосовно майбутньої обробки персональних даних», зокрема

п.15 «Роз'яснень до Типового порядку обробки персональних даних», де виписані особливі «Окремі питання, на які слід звернути увагу володільців при здійсненні обробки персональних даних на підставі згоди особи» а саме: «15. Також не можна обумовлювати реалізацію законодавчо встановлених прав наданням особою згоди на обробку її персональних даних»;

а також приписами:

Міжнародної Конвенції 108 «Про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних», ратифікованою Україною 06.07.2010;

ст. 19 Конституції України: “ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що перед-бачені Конституцією та законами України”,

ст. 32 Конституції України: «Не допускається збір, зберігання, використання та розповсюдження конфіденційної інформації про особистість без її згоди, крім випадків, визначених Законом лише в інтересах національної безпеки, економічних благ та прав людини.

ст. 11 Закону України «Про інформацію»: «Забороняється збирання відомостей про особистість без її попередньої згоди, за виключенням випадків, передбачених законом».

абз. 5 п. 2 ст 8 Закону України № 2297-VІ від 01.06.2010 «Про захист персональних даних»: «Особа має право «пред'являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних органами державної влади, органами місцевого самоврядування при здійсненні їхніх повноважень, передбачених законом»

               п. 6 ст.6 Закону України № 2297-VІ від 01.06.2010 «Про захист персональних даних»: «Не допускається обробка даних про фізичну особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини»;

з огляду на фундаментальний принцип добровільності такої згоди, особливо підкреслений у щорічній Доповіді 2014 Уповноваженого з прав людини  В.Лутковської,

підкреслюю законодавчо закріплену можливість обробки персональних даних відповідальними особами як за згодою особи, так і в рамках законодавства без такої згоди.

 Заявляю про ненадання мною згоди на обробку моїх персональних даних.

З метою виконання Ваших функціональних повноважень в рамках чинного законодавства України обов’язковість моєї згоди законодавством не передбачена.

Для виконання Вами своїх прямих функціональних обов’язків мною надані усі необхідні дані.

Мої персональні дані є моєю немайновою власністю, якою я володію, користуюсь і вільно розпоряджаюсь. Юридичне оформлення передачі прав на свою власність іншим особам чи структурам у формі згоди на обробку персональних даних є частковою втратою права володіти усіма даними про себе як зараз, так і в майбутньому, на що я своєї згоди не даю.

Відповідний Порядок № 302 не передбачає і не може містити в переліку необхідних документів згоди на обробку персональних даних, оскільки надання згоди на обробку персональних даних за всіма міжнародними та національними законодавчими актами є добровільним актом.

На офіційному сайті ДМС  вказано,  що підставами для ненадання послуги з вклеювання фотокартки є відсутність фотокарток чи недосягнення відповідного віку. Термін виконання послуги 5 днів.

Досягнувши відповідного віку, я заповни_   та підписа_   необхідну анкету, нада_  паспорт та дві фотокартки.

Дана заява є зверненням  у розумінні Закону України «Про звернення громадян» № 393/96-ВР  від 2 жовтня 1996 р.

З повагою,

Дата _________                                                   ______________

                                                                                       Підпис, ПІБ

 
Статья прочитана 130 раз(a).
 
Еще из этой рубрики:
Здесь вы можете написать комментарий к записи "Заявление о несогласии на обработку персональных данных при вклеивании фото в паспорт"

* Текст комментария
* Обязательные для заполнения поля

Свежие записи
Это надо знать
Июль 2017
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Страницы
Архивы